Zašto odbijam suradnje sa sajtovima na blogu?

A da, poprilično čudan naslov posta za nekoga tko surađuje već duže sa sajtovima poput Rosegala, Banggooda, Born pretty store-a, Zafula i sličnih. Sigurno će na ovom postu postojati  podijeljena mišljenja poput onih kojima je čudno što ne želim dobivati besplatnu odjeću i stvarčice sa statistikom koju već imam, dok će nekome jednostavno biti svejedno! Istina, i ja sam isto bila zainteresirana za suradnje u početku, te sam jako dugo razmišljala da li da pokrenem suradnju ili ne. Naravno i obratila sam pozornost na to što će biti s mojim blogom nakon toga. I onda sam odlučila. Gledajući tuđa iskustva, ( a bilo ih je poprilično puno) što s carinom a i poštarinom shvatila sam da ne želim imati suradnje. Jednostavno sam rekla ne tome. I tu ima nekih važnih stvari koje me sprječavaju da slobodno naručujem ma što god mi se prohtije.


Najvažniji razlog otvaranja ovog bloga je čista znatiželja i to što će mi ovo biti neki zabavan hobi te htjela sam raditi isto što i rade one blogerke čije blogove volim čitati. Bila sam samo dijete koje se veselilo svom budućem internet kutku i razmišljalo kakve postove će imati i kakav izgled bloga će kreirati. Otvorila sam svoj blog baš onda kada su te suradnje bile prepopularne i onda kada je dosta njih je otvaralo blog samo radi toga. I baš zbog toga mi je mnogo žao što nisam razmišljala o tome da otvorim blog 2015. kada sam prvo saznala za Tijanin blog koji više nije aktivan, onda blogove vezane za Stardoll igrice, pa tako i čitavu blogosferu. Tako da, ovaj blog je napravljen za one postove koje ću pisati iz srca i zato što me to veseli.

Razlog zbog kojeg bih najviše odbila suradnje jeste način na koji bi se moj blog promijenio. Sajtovi koji samo za nastavak suradnje zatražuju wishliste/haulove svakako ne bih prihvatila jer bih automatski morala pisati nešto što ja osobno ne volim čitati kod sebe a i na drugim blogovima, a to su haulovi ili wishliste. Uglavnom nikada nisam svoj blog bazirala na fashion postovima, već na onim lifestyle temama. Nakon toga, kada se blog nakon nekog vremena ispuni takvim postovima ni ja sama ne bih bila zadovoljna izgledom, a opet bih htjela da do izražaja dođu nesponzorirani postovi, dakle oni sa zanimljivim temama za čitanje.Kako sam više puta imala priliku vidjeti kakve su zapravo suradnje i kroz kakve sve mejlove treba proći da biste dobili stvari, postajala sam sve više skeptična oko toga i s vremenom mi je sve više izgledalo komplicirano i jednostavno sam izgubila volju za svim tim. Da ne spominjem također određenu dozu sigurnosti ali i straha oko carine i raznih dodatnih plaćanja koja me mogu slučajem zahvatiti, onda stvarno bih tome rekla ne zbog toga što ne želim ubijati glavu razmišljajući što će mi biti s paketima ako zaglave na carini.  Mogu reći  sa sigurnošću da sam oduvijek  bila zadovoljna sa onim što mi se moglo priuštiti i bez suradnji te da ću uvijek biti za onaj uobičajeni subotnji ''real-life shopping day.''


Naravno, ja nemam ništa protiv blogova koji vole surađivati sa kineskim sajtovima i imam potpuno neutralno stajalište oko toga, te smatram da bi svi trebali raditi ono što najviše vole! :-)Share:

8 coment�rios

 1. POTPISUJEM! Također mrzim čitati wishliste niti ih ne čitam. Bio je jedan super blog s genijalnim postovima, ali u zadnjih godinu dana objavljuju samo suradnje :( Ima vremena za to, blog nije samo marketing.

  Kako je Ariana otišla u školu u kućnim šlapama: moonstears.com

  OdgovoriIzbriši
 2. Ja volim čitati haul postove lično mi je to zanimljivo,ali kad se na tome bazira svaki post nekako to su samo pare i stvari.Nemam ništa protiv toga,međutim treba se napraviti neka granica između plaćenih postova i postova koje radiš iz ljubavi.Odličan post.♥


  Bella Place.

  OdgovoriIzbriši
 3. Ja smatram da se trebaju iskoristiti prilike koje se dobiju ako to želimo. Ja iskreno volim čitati i wishliste i haul postove jer mi to daje inspiraciju za biranje moje odjeće. Međutim, nismo svi isti, i ako se tebi to ne dopada, smatram da ne trebaš onda to da radiš i drago mi je da si odustala od nečega što ti se ne dopada.
  Ja svaki post pišem iz ljubavi, bio on sponzorisan ili ne, u svakom moji čitaoci imaju pristup mom iskrenom mišljenju.
  Ove saradnje koje brendovi vrše s (iskrenim) blogerima su po meni super jer danas mnogo ljudi želi naručivati online a ne znaju gdje,kako i šta, i onda tu nastupamo mi, blogeri, koji ih uvodimo u taj svijet online kupovine koja može biti jako isplativa, naravno opet napominjem sve dok se to zasniva na 100% iskrenom mišljenju od strane blogera.
  Super post! <3

  Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

  OdgovoriIzbriši
 4. Neka distanca mora biti, naravno da nije lijepo kad se neki blog bazira samo na sponzoriranim postovima, jednostavno se vidi kad cura radi ovo zbog koristi, a vidi se kad se radi iz ljubavi .
  Ja osobno pišem već 4 godine, sa suradnjama i općenito zaradom sam počela prije dvije godine i ne kajem se sekunde . Trudim se pružiti raznovrstan sadržaj baziran na fashion i beauty temama koje i sama volim čitati.
  Nismo svi nadareni za iste stvari, uživam u čitanju lifestyle postova i slično, ali nekako sam više nadarena za beauty i fashion stvari pa se kompletno posvećujem tome.Usput se slažem sa svime šta je Vildana iznad napisala.♥
  IvaFashionDiary

  OdgovoriIzbriši
 5. Drago mi je što si napisala post na ovu temu. Svako treba izgraditi mišljenje o tim saradnjama, da li ih želi ili ne želi na blogu. Ti sama biraš šta ćeš. Skroz mi je u redu da ih ne prihvataš zbog tog straha, a i zato što ne voliš da pišeš takve postove, a ne da ih prihvatiš pa sebe mučiš sa time. Ja te skroz razumijem. Ne treba da se otvara blog samo zbog njih. Također, slažem se sa gore napisanim komentarima ❤️❤️❤️

  I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

  OdgovoriIzbriši
 6. Ja sam neko ko je otvorio blog ne znajuci za celu stvar sa saradnjama. Kada sam videla o cemu se radi, bila sam intrigirana, i zaista sam imala zelju za saradnjama. Vremenom kako je moj blog rastao, porastao je i broj operatera i sajtova s kojim saradjujem, medjutim kao sto i sama kazes, oni neprestalno traze visliste i recenzije, te naprosto ne stizem da pisem klasicne random postove, zbog kojih sam o otvorila blog. Moj blog se, od smaog pcoetka do sad previse promenio, ali se trudim da onu glavnu poentu ne izgubim, i da sve svoje stavove, misljenja i kritike prenesem kroz postove, i te stvari koje dobijam, a osim toga ne zelim da mi haul postovi budu klasno mesto s informacijama o nekoj stvari. Drago mi je sto si pisala na ovu temu, zaista si unela sebe i rekla sve realno, i tacno. Ja te podrzavam u tvom stavu i apsolutno ga opravdavam, jer je to stvar izbora, tako da postujem!

  I follow you. Visit me, and follow back. Hope see you soon. Maleficent

  OdgovoriIzbriši
 7. Mogla bih se složiti s tobom, oko većine ovoga što si ovdje napisala. I ja sam do sada imala par saradnja i da budem iskrena, to je na neki način promijenilo moj sadržaj bloga, što mi se nije dopalo, ali mi se itekako dopalo da dobijam besplatne stvari, pa sam sebi stavila neki određeni cilj, da ću raditi saradnje, povremeno, ali i da ću nastaviti sa pisanjem random postova, o čemu god poželim. Ipak, cijenim što si jedna od rijetkih blogerki koja se odlučila na takvo nešto. Također, složila bih se da je pisanje mailova, odnosno samo sklapanje saradnje jedan od kompliciranijh dijelova, ali na kraju ishod može biti poprilično dobar

  Delilah's Stories | Filmtastično

  OdgovoriIzbriši
 8. Prvi put sam na tvom blogu i obožavam ga! Ja osobno surađujem i u početku sam uništila blog jer sam radila haul i wishlist postove skroz mrtvo. Ali sada sam ja okrenula postove kako meni paše, ne radim dosadne wishliste nego tipa: što izbaciti iz garderobe. I mojoj agentici ne smeta tako da smo svi sretni.

  OdgovoriIzbriši