3 situacije koje će shvatiti svaki ljevak


Dok sam razmišljala o nekim sasvim običnim stvarima iz svakodnevice, tako sam se neplanirano dosjetila nekih tema za naredne postove što i nije rijetka pojava jer, barem kod mene se s nekog random mjesta i vremena nastanu originalniji postovi na blogu, a ne sumnjam da je tako kod velikog broja nas.  E, da ne duljim vjerovatno ste kliknuli na ovaj post zbog same teme posta!
 Fun-fact; ako niste već dosada znali ja sam ljevak! Sigurno i vi znate takve ''malo posebnije'' osobe po načinu pisanja i orijentiranja a i možda  su i neki od pratitelja ovog bloga i ljevaci pa su vam se znale događati neke od sljedećih situacija koje ću navesti. Ako ste se ikada pronašli u ijednoj od navedenih slobodno ostavljajte komentare, vrlo rado bih pročitala! A sada, pređimo na post. :-)

#1
Kao prvu situaciju u kojoj sam se, hvala Bogu rijetko našla je ta kada su me neki pojedinci (čitaj: primitivci) znali pitati" Kako možeš pisati lijevom rukom?!?! 
Iako je ovo ono čega se baš rijetko sjetim i što mi se skoro nikad ne događa, sigurno ću se uvijek sjećati jedne osobe koja mi je postavila to pitanje u školi. S obzirom na to da sada ona više ne živi u mjestu gdje sam ja, ipak ću zadržati njenu anonimnost. Vjerovatno je mislila kao da je to neki preveliki talenat koji ne može imati svatko, a možda je to smatrala sramotnim, tko zna! Iako se baš rijetko sjetim toga ne pogađa me više kao prije, sada svakako znam kako bih reagirala ako mi se ponovi isto.#2
Ovo je nešto što mi se mora dogoditi barem nekoliko puta u tjednu! Naime, radi se o tome kada je pomalo nezgodno sjediti sa dešnjakom ako je on na vašoj lijevoj strani klupe. Naravno, ili ste se imali opciju da se premjestite, a ako ne onda ste morali paziti da se ne sudarite tako što ste pravili prostor između sebe da si ne pokvarite jedni drugome ono što se nacrtali/napisali u bilježnici ili papiru.Mogu reći da sam se navikla na ovo, posebno ako sam u toj situaciji da sjedim s nekim, po prirodi mirnijim, a ovakve situacije su mi veoma veoma neizbježne!

#3
U prvobitnom procesu nastanka ovoga posta, nisam uopće razmišljala o ovome naizgled problemu kojeg ljevaci imaju.Možda za neke to i nije problem, ali svakako jedna teškoća sa kojom ste se svi vi morali barem jednom susresti, a ja ponajviše na satu hrvatskog. Kako ga neki nazivaju na engleskom ''silver surfer syndrome''. To vam se sigurno znalo događati kada ste previše pisali sa olovkom ili sa perom,što znači da vam je bočna strana lijeve ruke bila skoro uprljana! Istina, i ja sam bila žrtvica ovoga, i reakcija dešnjaka koji su sjedili pored mene je bila pomalo čudna. Oni su to malčice gledali kao neku vrstu problema, dok sam ja, koja živim s tim s mirom gledala svoje sive/plave ruke!
I da, došli smo do samog kraja. Ili možda ne? Svakako, dok se ne sjetim još ovakvih iskustava koje možemo podijeliti skupa! 

Instagram: @ilvaperic
E-mail: ilva.peric4@gmail.com

Do sljedećeg posta,

Share:

9 coment�rios

 1. Ilva draga, ja sam stvarno odusevljena ovim postom! Sama ideja je fenomenalna, jako originalna i zanimljiva. Desnjak sam ali umem i levom, tako da se trudim da razumem sve ovo i donekle mi je jeko simpaticno.Savrsena fotografija, bas ide uz post, predvina je.

  New post is on my blog! Visit me, Maleficent

  OdgovoriIzbriši
 2. Jako zanimljiv post! Ja sam relativno pola-pola, mnoge stvari radim lijevom, ali pisanje mi ipak lakše pada s desnom (no, na primjer bojam najčešće lijevom). Pisati lijevom ne volim, jer sam jedanput bila na završnoj strani ispita i cura je udarila moju ruku i kako jako stišćem olovka je probila list na sredini. Inače, fotografija je predivna! <333

  Fantastiko World

  OdgovoriIzbriši
 3. Amazing post!!

  https://julesonthemoon.blogspot.it

  OdgovoriIzbriši
 4. Fakat originalan post,divno si sve napisala!♥
  Uživala sam čitajući.

  Bella Place.

  OdgovoriIzbriši
 5. Dešnjak sam i moram priznati da bih voljela aučiti pisati i lijevom rukom. Zaita odličan post i selekcija fotografija. Mislim da ta poznanica nije loše mislila što te pitala kako možeš pisati s lijevom rukom

  Delilah's Stories | Filmtastično

  OdgovoriIzbriši
 6. Ja sa dešnjak ali mogu zamisliti kako je to živjeti u svijetu dešnjaka :) i meni se ponekad desi da mi se umrlja ruka od pisanja.

  Od brinete do plavuše – a day in my life: moonstears

  OdgovoriIzbriši
 7. Ovo je tako originalan, tako dobar post i sve si tako lijepo opisala. Svaka čast!:)❤️

  sretnisanjar.blogspot.hr

  OdgovoriIzbriši
 8. Hahaha, i ovi i brojni drugi problemi nas ''muče''. Ovo poslednje mi je najgore, jer uvek umrljam i onaj čisti deo lista ili razmažem ono što sam napisala, a vrlo sam uredna i lepo pišem, pa me to strašno nervira. Druga situacija mi je svakodnevica, uvek gledam da sedim sa leve strane, pred kraj reda u učionicama, kako se ne bih ''sudrala rukom sa drugima''. Ali dobro, specifični smo po nečemu :D

  OdgovoriIzbriši
 9. Definitivno se pronalazim haha, pogotovo zadnji, pošto inače obožavam da crtam i dosta to praktikujem nedeljno, posle završenog crteža na mojoj ruci ostane još bolje urađeno umetničko delo... Ali naprotiv, ni jedna od ovih situacija ili ' problema ' meni ne smeta, svaku shvatam kao svoju pozitivnu karakteristiku i nešto što me čini drugačijom od ostalih, tako da sam ponosna na tu svoju levu stranu i sve što dolazi sa njom, inače super je ideja za post <3 <3 <3 <3


  Boomy's Place

  OdgovoriIzbriši