Kako provesti što manje vremena na društvenim mrežama?

Svi znamo da se famozna tehnologija uvukla u skoro sve sfere našeg života. I ja to priznajem. Koliko god mi proveli vrijeme na Instagramu i Youtuberu ili Pinterestu i od tamo pokupili smiješnih stvari i zanimljivosti, jesmo li mogli to vrijeme zaista smanjiti, ili ga iskoristiti negdje drugdje, primjerice vani ili kod kuće radeći korisno. I koliko god sve to pružalo, ipak se trudim da smanjim vrijeme uz ove načine i sebi sačuvam dobro oko. Smatram kako nikako ne bismo trebali zanemarivati ostalo i staviti telefone i internet samo kao vrstu razonode, a ne kao nešto od čega bismo trebali ovisiti.


1.  Dnevni raspored: Pokušajte tijekom dana odrediti vrijeme kada ćete biti na telefonu i koliko vremena. Nema veze pa i da imate više od 10 aplikacija, ali da poštujete vrijeme kako bi vam ostalo vremena za učenje, odmor itd.
2. Iskoristite minimalizam: Vjerovatno vam i nije najjasnije o čemu pričam, ali jedna od najboljih odluka po mom izboru je ta da ako želite da reducirate vrijeme na telefonu, sjednete i krenete pregledavati npr. ljude koje pratite na Instagramu(iz mog iskustva). Tako ćete vjerovatno pronaći profile čije vam se objave više ne sviđaju, unfollowat ćete ih i tako  skratiti suvišno vrijeme za objave koje ne želite vidjeti. To sam isprobala i na Youtube-u i na Bloggeru i ja sam se iskreno iznenadila što sam sve bila pratila i od tada samo mi ostaje onaj sadržaj za koji vrijedi odvojiti vrijeme.


3. Što dalje, to bolje:  Ako imate problem da ne možete izdržati a da ne uzmete mobitel, najbolja opcija bi bila da ga sklonite negdje dalje i uz to ga isključite da vam ne dolaze obavijesti. Kasnije ćete bi usredotočeni na ono što radite i biti produktivni.

4. O-d-u-g-o-v-l-a-č-e-nj-e:  mislim da je sinonim za mene odugovlačenje, a posebno kada provodim vrijeme na telefonu. Toliko drugih stvari me jednostavno odvuče ili ne pazim na potrošeno vrijeme. Ali svakako preporučujem da uvijek budete svjesni vremena i da čitav dan ne potrošite na ono što je i prolazno.

5. Posljedice: Razmišljajte što će se  kasnije dogoditi ako budete previše vremena provodili na internetu. Ako stvarno to ne želite a ne ide vam, postoje raznorazne aplikacije koje broje koliko ste puta ušli na telefon i druge statistike koje možete svaki dan sve više i više popravljati.


Instagram: @_ilvaperic
E-mail: ilva.peric4@gmail.com
Do sljedećeg posta,


Share:

7 coment�rios

 1. Super post, vrlo korisni savjeti! :D

  https://catherinehere.blogspot.hr/

  OdgovoriIzbriši
 2. Jako mi se svidio ovaj post! Jako korisni savjeti kojima svakom mogu posluziti kako manje vremena provoditi na društvenim mrežama. Iskreno, mene si motivirala da od sada na dalje provodim manje vremena na društvenim mrežama, a da ostalo slobodno vrijeme provedem korisnije. Hvala ti na tome. Odličan post!

  Novi post na mom blogu: http://stroongana.blogspot.hr/

  OdgovoriIzbriši
 3. Wow, ovo je fantastično. Mislim da je vrijeme praznika idealno za nove poteze i promjene ^_^

  OdgovoriIzbriši
 4. Odličan post, pun korisnih savjeta.

   CcaammBlog 

  OdgovoriIzbriši
 5. Odličan post! Mislim da se internet i društvene mreže kao i blog trebaju koristiti u umjerenim količinama i bolje vrijeme provoditi s obitelji i prijateljima :) Odlični savjeti!
  Novi post -> This is my life

  OdgovoriIzbriši
 6. Sjajan post! Prije svega, moram reći da mi se jako dopada tvoj zreo način razmišljanja, a oduševljena sam i tvojim načinom pisanja. Dala si nam par jako korisnih savjeta. Kao još jednom u gomili zavisnika od mobitela, ove smjernice će sigurno biti od velike pomoći.
  Ako te zanima giveaway svrati: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši