Splitska čarolija i balet Orašar // 2017

Priznajem i tisuću puta ću reći kako mi je jučerašnji dan bio jedan od najboljih u ovom mjesecu, ako ne i u čitavoj godini. Po samom naslovu posta, vidjeli ste kako se radi o jednoj od najprestižnijih baletnih predstava ikada i neizmjerno mi je drago što sam imala priliku to pogledati. Također i slobodno vrijeme nam je dopustilo da posjetimo i adventske programe u Splitu. Ako vas zanima detaljnije o ovome, nastavite čitati. :-)Taj dan sam bila samo prva tri sata u školi, nakon čega sam otišla kući. Kasnije sam spremila još nekih stvari u svoju torbu i oko jedan sat smo krenuli sa kolodvora. Moj razred glazbene škole i još jedan, te glazbena škola iz drugog grada smo krenuli skupa. U Split smo došli oko 4 popodne i sva sreća da nam je tada ostalo još slobodnog vremena da šetamo, kupujemo itd.  
Ja sam kupila čak 3 stvari, od kojih su razglednica, božićna kuglica i jedan predivan šal čiji sličan model tražim već jako dugo. 


Kada se slobodno vrijeme završilo, ja i nekoliko mojih prijatelja smo došli ispred kazališta i čekali red za kartu. Pri ulasku, nakon desetak minuta, ja sam se najiskrenije zaprepastila ljepotom unutarnjeg dijela. Toliko predivnih freska, okićeno božićno drvce i veličanstvenost svega toga, te dio gdje se nalazi scena i sjedala za publiku. Balet je počeo malo poslije 18 sati. Sve je bilo otplesano i izvedeno bez grešaka, a balet je ukupno trajao više od dva sata, točnije dva čina su trajala po sat vremena između kojih je bila kratka stanka. Jedna žena koja je bila blizu nas nam je rekla da se nalazi veliki orkestar ispod pozornice odakle zapravo dolazi sva ta glazba. Kada je već Orašar u pitanju, naravno da je tu bilo odsvirano nekoliko poznatijih melodija koje su mi izmamile osmijeh na lice. Sviđa mi se način kako su se svi koji su nastupali poklonili nama publici.Nakon predstave, imali smo još slobodnog vremena, gdje smo nas nekoliko šetali još jedanput po rivi koja je bila sva ukrašena i svjetlucava sa puno,puno štandova. Bili smo i na malenoj obali gdje je nastala i ova fotografija koju mnogo volim: 


Kada je tih sat vremena, ja bih rekla prebrzo prošlo, napokon smo svi ušli u autobuse. Katkad smo spavali, katkad se svi međusobno družili i na kraju smo svi poslije ponoći došli kući. Još jednom, ovo mi je bio jedan od ljepših dana u ovoj godini i zaista sam sretna što je sve izvrsno prošlo. :-)
Instagram: @ilvaperic
E-mail: ilva.peric4@gmail.com
Do sljedećeg posta, 

Share:

5 coment�rios

 1. Ovaj post je toliko diiivannn! Fotkice su savršene! *-------* Ostavila si me bez teksta Ilva!

  Novi post -> https://innisall.blogspot.com/2017/12/ljudi-sjenke.html

  OdgovoriIzbriši
 2. Split je zaista divan grad, a ne mogu ni zamisliti koliko je lijep kada je sve okičeno *--*. Fotografije su divne a ja mnogo volim Orašara. :)

  Minnah's Life

  OdgovoriIzbriši
 3. Meni je ovo zasigurno bio jedan od najlepših posotva koje sam pročitala u poslednje vreme! Milo mi je da si se divno rpovela, prenela si tu atmosferu i na mene ;)! Moj veliki san je da pogledam tu predstavu, nadam se da ću jednom imati priliku :). Šal je preelep!

  novi post perfecthigh136.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 4. Kako divnoo, bila sam u Splitu samo po ljeti, baš bih ga htjela vidjeti ovako okićenog! Unutrašnjost kazališta je prelijepa, fotke su ti odlične♥

  nevergiveup656.blogspot.hr

  OdgovoriIzbriši
 5. love these amazing pictures dear thanks for sharing.
  https://wpthemesfree.website best wordpress premium themes

  OdgovoriIzbriši