Kako najbolje iskoristiti ljeto //

Svi znamo da se kraj škole i ljetni praznici označavaju kao razdoblje u godini gdje se odmaramo, ne radimo nešto konkretno kao škola itd. Ali svi mi imamo svoje planove koje bi htjeli ispuniti ali ne možemo dok je škola, a imamo vremena samo ljeti. Sada, dok je početak ljeta je najbolje vrijeme da počnete s nečim novim ili stvorite neku novu naviku. No, problem je što ljeti nemamo onakve navike kakve imamo dok je škola, poput ranog ustajanja i planiranja učenja. I dok je ljeto, možete sve to iskoristiti. Ovo su neki savjeti koje sam ja koristila i preporučujem svima!


Najbolje što koristim kao organizaciju jeste Google Momentum. Već prije sam ga jednaput spomenula u OVOM postu. Besplatan je i vrlo lako se instalira, te kada uđete u Chrome na početnoj stranici vam se prikaže aplikacija. Ja najviše volim šarene pozadine koje se svakodnevno mijenjaju, te najvažniji Inbox gdje upisujete listu stvari koje želite uraditi tog dana. Mene je ovo najviše motiviralo da uradimo nešto korisno i drukčije svakog dana i jako je lijepo vidjeti na kraju dana sve prekrižene zadatke koje ste obavili.


Također, ako želite, možete uraditi i mjesečnu to do listu. Ja sam ju uradila za prosinac 2017. i kada god vidim arhivu sjetim se svega lijepog i korisnog što sam napravila tijekom praznika. Tako da vam ovo može i poslužiti kao neki izvor lijepih trenutaka, te kao motivacija.
Tip: u slučaju ako ne možete koristiti Momentum, izradite veliku ljetnu bucket listu ili dnevnu listu zadataka u planeru i ukrasite ju ljetnim motivima. Na internetu postoji stotine različitih načina za izraditi vlastitu bucket listu. Barem jedan od ova dva načina će vam pomoći da vam ljeto izgleda organizirano i isplanirano.

Još jedan dobar savjet koji je meni mnogo pomogao jeste ustajanje rano ujutro. Naravno, to ne znači da se morate ustajati u 5 ili 6 ako ste bili prva smjena. Ja sam ujutro najviše aktivna i odmorna i tada uobičajeno radim sve što mi je na to-do listi toga dana. Kada smo kod kuće na odmorima, uglavnom ste svi ste se barem jednom požalili na to kako vam je dosadno. Ako želite promijeniti sebe i navike, listanje na društvenim mrežama nam nikako neće pomoći. Umjesto toga; pročitajte knjigu, sredite sobu, vozite se biciklom/nečim trećim, počnite gledati neku seriju, naučite nešto novo, napravite neko zanimljivo jelo, otiđite na neki festival/koncert/predstavu, isplanirajte sljedeći tjedan, fotografirajte random stvari .
Bilo što što uradite koristit će vam. Kada dođe kraj ljeta nećete žaliti za onime što niste uspjeli uraditi zbog "lijenosti", već ćete biti upravo suprotno.


I to bi bilo to. Nadam se da ćete se odlično provesti ovoga ljeta!
E-mail: ilva.peric4@gmail.com
Instagram: ilvapericc
Do sljedećeg posta,

Share:

6 coment�rios

 1. Odličan post! Ja sam imala toliko toga u planu za ljeto,ali izgleda da ništa od toga haha. Hvala ti za ovaj Momentum,možda me on natjera da učinim ono što sam planirala. Želim ti ugodan dan :)

  https://xdreaannx.blogspot.com/

  OdgovoriIzbriši
 2. Svakome je potrebno od ovakvih postova uf haha! Ja sam imala planove i za sad sam imala poprilično dobro ljeto, ali ovo vrijeme koje uništi sve, pa ima 2 dana kad sam lijena, par puta da ekipa odustane i onako sve je to normalno al ljeeeeeto je haha! Stvarno super post! Nisam čula za Momentum, ali možda budem isprobala! :D


  Life is good ♥-> http://teenorchild.blogspot.com/2018/07/life-is-good.html
  How to get fit and healthy ♥-> http://teenorchild.blogspot.com/2018/07/how-to-get-fit-and-healthy-lifestyle.html

  OdgovoriIzbriši
 3. Super post draga! Evo, instalirala sam Google Momentum i savršeno je *-* Također napravila sam veliku bucket listu i za sada sam ispunila neke stvari dok je većina ostala neispunjena, vidjet ću na kraju ljeta :)

  NOVI POST -> Peany

  OdgovoriIzbriši
 4. Odlični savjeti. nisam čula za Google momentum, ali si me zainteresovala, morat ću istražiti :D

  Delilah's Stories | Filmtastično

  OdgovoriIzbriši
 5. Sjajan post, draga moja. Smaram da je ta stranica na Guglu stvarno svima potrebna, jer mnogo povećava produktivnost.

  Novi post je na mom blogu. Pogledaj ako imaš vremena: Prelistavanje Hej! Magazina

  OdgovoriIzbriši
 6. Odličan post. Trebalo mi je nesto ovako, jer i sama sam u onom razmisljanju ima vremena. I onda mi ceo raspust prolazi u lezanju i u tome ima vremena.
  Super napisano draga.❤


  Novi post na mom blogu:
  Aleksandrascorner.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši